Zukorliću politika preča od vere

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorliću politika preča od vere

BEOGRAD - Kandidatura Muamera Zukorlića za Nacionalni savet Bošnjaka samo potvrđuje opravdanost našeg istupanja iz okrilja mešihata Islamske zajednice u Srbiji koji je, pod njegovim rukovođenjem, oduvek bio zaglibljen u politiku i privatni biznis, tvrdi Reis ul ulema IZS Adem Zilkić!

Angažman muftije Muamera Zukorlića, kao nosioca liste nevladine organizacije "Bošnjačka kulturna zajednica" na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka i za Mehu Omerovića, potpredsednika SDP nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potez koji bi on razumeo.

- Nije mesto verskim i crkvenim velikodostojnicima u politici kao što ni političarima nije mesto u verskim poslovima. Ne razumem ovaj potez, ali svakako ga mogu nazvati presedanom, koji će sigurno doprineti raskolu među islamskim svetom u Srbiji - kaže Omerović.

S druge strane, u stranci SDA Sulejmana Ugljanina, kandidaturu Zukorlića nisu hteli da komentarišu.

- Nemamo šta da kažemo niti da komentarišemo - bio je konkretan Enis Imamović, portparol SDA.

Ni u kabinetu Muamera Zukorlića juče nije bilo zvaničnih komentara da li je njegova kandidatura mešanje verskih pitanja u politiku, ali je on ranije napomenuo da to što se kandiduje predstavlja dokaz da Bošnjačka kulturna zajednica radi transparentno.

- Hteo bih da vrlo jasno preciziram da moje učešće u ovoj verziji nije civilno učešće, jer je skoro za svaku naciju kultura neodvojiva od duhovnosti - rekao je Zukorlić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.