Zukorlić pozdravio preporuku ombudsmana

Izvor: Blic, 09.Mar.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić pozdravio preporuku ombudsmana

NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kojim rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić pozdravio je danas reakciju republičkog zaštitnika građana Saše Jankovića povodom odluke Vlade Srbije o sastavu Komisije za versku nastavu u osnovnim i srednjim školama.

"Ovakav stav zaštitnika građana, iako predstavlja najblažu formu reagovanja, potvrdjuje da su ovom odlukom vlade, nakon koje je iz nastave islamske veronauke isključeno 39 veroučitelja, prekršena Ustavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zakonom zagarantovana prava muslimana", navodi se u saopštenu Mešihata.

Zaštitnik gradjana je, postupajući po pritužbi Mešihata povodom razrešenja dr Mevluda Dudića kao člana Komisije obavestio Mešihat da je utvrdio postojanje propusta i manjkavosti tokom donošenja te odluke.

Zaštitnik gradjana je preporučio ministarstvima vera i prosvete da pravno urede imenovanja i razrešenja članova Komisije za versku nastavu, kao i preporuku Komisiji da pozove Islamsku zajednicu u Srbiji da predloži svog predstavnika u toj komisiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.