Zukorlić dužan 23 miliona dinara

Izvor: B92, 15.Sep.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zukorlić dužan 23 miliona dinara"

Novi Pazar -- Internacionalni univerzitet, sa Muamerom Zukorlićem na čelu, dužan preko 23 miliona dinara, tvrdi Ramiz Paljevac, načelnik odeljenja za privredu Novog Pazara.

Ovaj dug je nastao zbog neplaćanja zakupnine prostorija u kojima je smeštena ta obrazovna institucija.

Paljevac je rekao da je krajnje neiskreno da se oni koji su prisvojili znatan deo imovine Tekstilnog kombinata "Raška", u čijem vlasništvu su prostorije univerziteta, bez adekvatne naknade sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljaju zaštitnicima njihovih prava.

Nekoliko desetina radnika TK "Raška" prekinulo je u utorak višenedeljni protest ispred zgrade Gradske uprave.

Oni su zahtevali isplatu naknada koje im pripadaju po okončanim sudskim sporovima. Radnici su protest prekinuli pošto ih je na to pozvao muftija Zukorlić.

Kako je prenela Regionalna TV, Gradske vlasti su izrazile žaljenje što je nekoliko radnika TK "Raška" više dana bezrazložno boravilo na stepeništu Gradske uprave tražeći realizaciju sudskih rešenja koja, kako tvrde u Gradskoj upravi, nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

"Očigledno je da su radnici shvatili svoju grešku i činjenicu da su izmanipulisani. Krajnje je neiskreno da se oni koji su prisvojili značajan deo imovine TK Raška bez adekvatne naknade sada predstavljaju zaštitnicima njihovih prava", rekao je Paljevac.

"Mislim da je red da gospoda iz Islamske zajednice ostave nama da mi to odradimo, jer smo pri kraju da završimo započeto. Neka svako radi svoj posao i izmiruje svoje obaveze, pa ćemo tako postići efiksanost u rešavanju problema", poručio je Paljevac.

Istog mišljenja je i kordinator za saradnju sa sindikatima Esad Nicević, koji je rekao da se problemi TK "Raške" ne rešavaju na stepeništu Gradske uprave.

"Vrata Gradske uprave u svakom trenutku su bila i biće otvorena za svaku vrstu dijaloga i pomoći koja je u našoj nadležnosti, pa čak i za onu pomoć koja nije u nadležnosti lokalne samouprave. Mi ćemo i dalje nastaviti sa nesebičnom podrškom ne samo njima, već svima koji se normalnim putem obrate, sa realnim zahtevima, ali bez ucena, uslovljavanja i postavljanja rokova, a naročito u situaciji kada rešenje problema ne zavidi od nas", rekao je Nicević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.