Zukorlić: Moja likvidacija bi bila opasna igra

Izvor: Blic, 07.Nov.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Moja likvidacija bi bila opasna igra

U Srbiji se ništa ne dešava slučajno i sve ozbiljnije likvidacije su planirane, zavera ide do vrha države, izjavio je u emisiji "Fejs-CD" na sarajevskoj TV 1 Muamer Zukorlić, glavni muftija islamske zajednice u Srbiji.

U emisiji je Zukorlić kazao i da "ukoliko bi se, kojim slučajem, njemu nešto dogodilo, narednih 50 godina nijedan srpski političar ne bi smeo da dođe u Sandžak".

“

Svi ti koji bi radili o mojoj glavi imaju svoju računicu … Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su svesni da je ovo pitanje zajedno samnom toliko naraslo da bi to bila opasna igra I da bi, s obzirom na našu tradiciju i spremnost da štitimo svoje … kada bi se tako nešto desilo narednih 50 godina nijedan srpski političar ne bi smeo da dođe u Sandžak”, kazao je muftija

Zukorlić je zajedno s ministria Sulejmanom Ugljaninom i Rasilmom Ljaićem bio gost u emisiji sarajevske TV u subotu uveče, a sva trojica založili su se za različite oblike decentralizacije i autonomije regije Sandžak unutar Srbije i Crne Gore.

Zukorlić, koji je predstavljen kao glavni lider Sandžaka, ponovio da je pitanje autonomije Sandžaka neminovnost o kojoj će se tek razgovarati, te da u krajnjem slučaju sve zavisi od razumevanja Beograda.

"Ako bude išlo glatko i sporazumno znači da postoji viši stepen razumevanja, a ako ga ne bude znači da I dalje neko u Beogradu nama planira neko zlo", rekao je muftija, koji je dodao da Bošnjaci od autonomije ne odustaju bez obzira da li će ih vlasti u Bosni i Hercegovini podržati ili ne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.