Izvor: B92, 21.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubin Potok: Kamere na granici

Priština -- Na prelazu između Kosova i Srbije kod Zubinog Potoka instalirane su četiri policijske kamere, kaže portparol KPS-a Veton Eljšani.

Pre postavljanja tih kamera održan je sastanak sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem, koji je dao saglasnost, ali uz zahtev da kamere budu povezane samo sa UNMIK-om i da na tom prelazu ne bude postavljan carinski punkt.

Kamere će biti postavljene do 1. septembra i na administrativnom prelazu Jarinje kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Leposavića, o čemu je obavešten i predsednik te opštine.

Posle proglašenja nezavisnosti Kosova, nezadovoljne grupe Srba spalile su punktove na ta dva prelaza.

Kako Fonet saznaje, osnovni razlog postavljanja kamera jeste kontrola uvoza robe na Kosovo, a obrazloženje je da se tako želi sprečiti šverc preko administrativne linije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Instalirane kamere na prelazu između Kosova i Srbije

Izvor: Blic, 21.Avg.2008

Na prelazu između Kosova i Srbije kod Zubinog Potoka instalirane su četiri policijske kamere, kaže portparol Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani.....Pre postavljanja ovih kamera održan je sastanak sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem, koji je dao saglasnost, ali uz...

Nastavak na Blic...

Video nadzor na prelazima na severu Kosova

Izvor: Kurir, 21.Avg.2008

ZUBIN POTOK, 21. avgusta (Tanjug) - Kosovska policijska služba (KPS) počela je instaliranje policijskih kamera na administrativnom prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka na severu Kosova, izjavio je danas Tanjugu portparol policije Veton Eljšani. "Kamere koje su postavljene nemaju veze sa carinom, to...

Nastavak na Kurir...

Policijske kamere na graničnom prelazu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2008

Na graničnom prelazu Brnjak između Srbije i Kosova kod Zubinog Potoka, Kosovska policijska služba započela je sa instaliranjem policijskih kamera. Lideri Srba kažu da ih niko o tome nije pitao i upozoravaju da to može destabilizovati sever Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.