Zoran Lončar: DS podržava razbijanje Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Lončar: DS podržava razbijanje Srbije

BEOGRAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Zoran Lončar optužio je danas Demokratsku stranku (DS) da podržavajući Predloga statuta Vojvodine podržava "razbijanje Srbije".

Lončar je agenciji Beta rekao da u prilog tome govore najave predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića i ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića da će "postojeći antidržavni, antiustavni i antisrpski" Predlog statuta biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usvojen.

"Posle brojnih upozorenja na postojanje protivustavnih odredbi Statuta, Pajtić i Čiplić umesto da podnesu ostavku jer su izradili i predložili protivustavan Statut, saopštavaju nam da je prava namera DS-a i bila da usvoje ovakav Statut kojim se urušava ustavno-pravni poredak zemlje", kazao je Lončar.

Ministar Čiplić je za današnje izdanje "Večernjih novosti" rekao da Statut Vojvodine nije secesionistički i protivustavni dokument, dok je Pajtić u intervjuu listu "Politika" kazao da DS čvrsto stoji iza Statuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.