Izvor: B92, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković i Simitis o grčkim investicijama u Srbiji

Atina -- Premijeri Srbije i Grčke, Zoran Živković i Kostas Simitis dogovorili su se u četvrtak u Atini o jačanju grčke pomoći Srbiji i Crnoj Gori u međunarodnim organizacijama i ubrzavanju grčkih investicija u infrastrukturu Srbije. Živković je dobio Simitisova uveravanja da će Atina koja u ovom polugodištu predsedava Evropskom unijom, pomoći Beogradu još više nego do sada i u drugim međunarodnim telima.

Prema Živkovićevim rečima, Simitis je takođe rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ubrzati proceduru kako bi se "što pre odobrili projekti" infrastrukture koje je Vlada Srbije kandidovala za finansiranje iz Grčkog petogodišnjeg plana za rekonstrukciju privrede na Balkanu (ESOAV) iz kojeg je više od polovine, 265 miliona evra, namenjeno Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori. Živković je potvrdio da će Simitis predvoditi delegaciju Grčke iduće nedelje u Beogradu, na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi i rekao da će tada podrobnije nastaviti današnji razgovor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.