Živković: Nova stranka se bori za prava osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Nova stranka se bori za prava osoba sa invaliditetom

Potpisivanjem Protokola o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije, Nova stranka i formalno preuzima na sebe da se bori za prava osoba sa invaliditetom, a imaće i mogućnost da te aktivnosti budu intenzivnije, rekao je danas lider Nove stranke Zoran Živković.

"Danas smo potpisali protokol o saradnji koji definiše naše međusobne odnose, da vođeni načelima ravnopravnosti i nediskriminacije osoba sa invaliditetom, poštovanja njihovog dostojanstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s ciljem obezbeđivanja jednakih mogućnosti i punog učešća ovih osoba u društvu", rekao je Živković novinarima u Parlamentu.

On je kazao da Nova stranka i formalno na sebe preuzima odgovornost da se u parlamentu i izvršnim organima vlasti i nakon maja zalaže da "sva prava koja treba da budu ostvarena za osobe sa invaliditetom budu ostvarena na najbolji mogući način u okviru mogućnosti ove države koje su velike".

Živković je rekao da će potpisivanjem ovog sporazuma ta partija imati veće mogućnost da svoje aktivnosti uz stručnu pomoć osoba sa invaliditetom intenzivira.

"Stanje u ekonomiji, reformama i bilo kojoj drugoj oblasti ne sme da bude opravdanje da se smanjuju prava osoba sa invaliditetom, od najjednostavnijih stvari, a to su rampe na trotoarima, rampe za ulazak u javne institucije do važnijih stvari, a to je njihovo zapošljavanje i njihovo potpuno uvođenje u društveno-politički život ove zemlje na šta oni imaju ista prava, kao što ima i bilo koji drugi građanin Srbije", kazao je Živković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.