Izvor: B92, 14.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Nećemo terati policiju da nas brani od naroda

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da srpska vlada nikada neće terati policiju da je brani od građana. "Jadna je ta vlada koja mora da se policijom brani", rekao je Živković na proslavi Dana policije, koja je održana na stadionu u beogradskom naselju Makiš. Prema Živkovićevim rečima, policijska akcija "Sablja", pokrenuta posle ubistva pokojnog srpskog premijera Zorana Đinđića, učinila je "ono što generacije policajaca nisu". "Zahvaljujem vam se na tome i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želim da ta sablja ostane u vašim rukama, i da tu sablju ne vodi dnevna politika, ni vlast, ni opozicija, nego samo zakon, poštenje, profesionalnost i patriotizam", rekao je Živković.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović ukazom je odlikovao 32 policajca, a odlikovanja je uručio ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović. U čin policijskog general-majora vanredno su unapređeni komandant žandarmerije Goran Radosavljević, načelnik uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Boro Banjac i načelnik beogradske policije Milan Obradović. Vanredno su unapređena i 103 pripadnika MUP-a Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.