Izvor: B92, 05.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zilkić pozvao na pomirenje

Novi Pazar -- Reis Islamske zajednice (IZ) Srbije Adem Zilkić pozvao je danas glavnog muftiju IZ u Srbiji Muamera Zukorlića na dogovor o prevazilaženju sukoba.

Zilkić je na konferenciji za novinare pozvao Zukorlića da "zarad Boga i ljudi" sednu za isti sto i prevaziđu sukob unutar Islamske zajednice.

"U Islamskoj zajednici ima mesta za sve vernike. Ukoliko se dogovorimo kao ljudi i braća, udovoljićemo Bogu, a naši vernici će to sa zadovoljstvom prihvatiti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Zilkić.

Zilkić je, međutim, ocenio i da je IZ, na čijem je čelu on, nosilac kontinuiteta i legitimnog predstavljanja muslimana u Srbiji i dodao da će uskoro biti rešene "sve evetualne dileme" kod vernika.

"Osamnaestog maja se navršava 180 godina od kada je IZ priznata od strane države Srbije, a ponovo je priznata između dva svetska rata i tadašnje Jugoslavije", rekao je Zilkić.

Prema njegovim rečima, tim povodom će 19. maja u Domu sindikata u Beogradu biti održana svečana akademija, a zatim i prijem u sali Skupštine Srbije.

Reis Zilkić je još ocenio da su predstojeći izbori "sudbonosni" trenutak za muslimane i pozvao je vernike da pokažu kulturni i civilizacijski nivo dostojan muslimana.

"Molim za mir i dostojanstvo, i da ovo budu poslednji izbori na koje će Bošnjaci izaći podeljeni", rekao je Zilkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.