Zgradu daju - fotelje ne daju!

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgradu daju - fotelje ne daju!

BEOGRAD - Predlog poslanika DSS Miroslava Petkovića da se broj poslanika smanji sa 250 na 130 i tako prepolovi trošak iz državne kase - naišao je na pravu lavinu osuda parlamentaraca drugih poslaničkih grupa - kako vlasti, tako i opozicije! Da vladajući ne nameravaju da štede, već dižu troškove, posvedočila je odluka o useljenju parlamenta i u Saveznu skupštinu. Ali, ipak se treba zapitati da li moramo da izdržavamo dve skupštine, i da li bi nam budžet imao manju rupu ako bi isplaćivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << samo pola plata, dnevnica, putnih troškova, troškova stanovanja i pratećih službi.

Podsećanja radi, u DSS su istakli da bi njihov predlog omogućio da se oslobodi i najveći deo zgrade u Ulici kralja Milana, koju bi u tom slučaju mogle da koriste druge državne institucije ili da se izdaje u zakup“. To je doduše isto, pre neki dan, rekao i lider JS, Dragan Marković Palma!

ZAMAJAVANJE NARODA

Aleksandar Vučić (SNS) jednako je protiv zamajavanja naroda novom promenom Ustava.

- Nemam ništa protiv da se smanji broj poslanika, ali ovaj predlog je došao tek da bi se nešto reklo. U ovoj zemlji se svi bave glasovima i demagogijom. Nije vreme za menjanje Ustava već za konkretna rešenja. Što se tiče dve skupštine, stvarno ne razumem šta će nam dve. To niko ne razume - ocenjuje Vučić.

SKUPŠTINU POD KIRIJU ZA SIROTINJU!

Najglasniji protivnik useljenja u Dom narodne skupštine bio je Dragan Marković Palma, koji je, iako član vladajuće koalicije, izjavio da tu zgradu treba izdati i novac dati porodicama koje jedva preživljavaju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.