Žene žrtve nasilja lakše će se zapošljavati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene žrtve nasilja lakše će se zapošljavati

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević potpisali su danas Sporazum o saradnji koji će ženama koje su žrtve porodičnog nasilja omogućiti da brže i lakše dođu do posla.

Sporazum, naime, podrazumeva organizovanje raznih obuka za žene žrtve porodičnog nasilja, njihovu prekvalifikaciju, ali i povezivanje sa poslodavcima.

Predsednik PKS rekao je da će obuku žena organizovati komora, te da će poslodavce >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uputiti da na slobodna radna mesta prime žene iz Sigurne kuće.

Vesna Stanojević kaže da je saradnja sa PKS važna za žene koje borave u Sigurnoj kući i njihovu decu, te da je važno da se ohrabre i nađu posao kako bi mogle ekonomski da se osamostale.

Ona je dodala da je Zakon o sprečavanju nasilja, koji je počeo da se primenjuje 1. juna, uticao na to da nasilja bude manje.

Privredna komora Srbije već organizuje obuku, seminare, kurseve za privrednike, a Sporazum predviđa da se razgovori obave sa zenama iz Sigurne kuće kako bi se one uključile u te programe.

Ideju za uspostavljanju saradnje PKS i Sigurne kuće, inače, dao je gradski menadžer Goran Vesić, a ovaj sporazum, kako je rekao, vidi kao novu fazu u razvoju Sigurne kuće.

"Cilj je da pomognemo da štićenice Sigurne kuće dobiju posao i da tako postanu ekonomski nezavisne", rekao je Vesić.

Inače, prema rečima gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, Grad je u protekle tri godine dao 24 miliona dinara za rad Sigurne kuće a ove je godine potpisan novi ugovor na dvadeset miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žene žrtve nasilja lakše će se zapošljavati

Izvor: RTS, 21.Nov.2017

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević potpisali su Sporazum o saradnji koji će ženama koje su žrtve porodičnog nasilja omogućiti da brže i lakše dođu do posla. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.