Zelena stranka: Jedna od glavnih tema - podrška đacima

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena stranka: Jedna od glavnih tema - podrška đacima

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi i nosilac liste "Pametan zeleni grad", razgovarao je sa omladinom te stranke i poručio da je jedna od najvažnijih tema njihovog programa pružanje podrške đacima osnovnih i srednjih škola, kako ne bi odlazili iz Srbije.

"Mladih u Srbiji je sve manje. Najviše ih je tamo gde ne bi trebalo da ih bude - na birou za nezaposlene. Naši školovani mladi ljudi, talentovani, genijalni, odlaze iz zemlje jer ne mogu da nađu posao ovde. Zelena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stranka učiniće sve da se to promeni", naveo je Čabradi u saopštenju.

On je kazao da su sredstva koja bi se za tu namenu izdvojila iz budžeta Beograda mala u odnosu na "izdvajanja za mnogo bespotrebnije stvari".

Kao primer je naveo da se od ekoloških taksi u budžet sliva blizu dve milijarde dinara, a da se ne zna tačno gde taj novac ide.

"Mi tražimo da se, iz njega, za početak izdvoje sradstva za 300 beogradskih škola, 196 osnovnih i 104 srednje, iz kojih će bar po tri najbolja đaka dobiti finansijski podsticaj za dalje školovanje", rekao je Čabradi i dodao da će najbolji đaci dobijati računar i putovanje - obilazak zelenih gradova Evrope, Beča, Stokholma.  

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.