Završilo se jesenje zasedanje PS SE

Izvor: B92, 05.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završilo se jesenje zasedanje PS SE

Sedište Saveta Evrope u Strazburu

Strazbur -- U Strazburu se danas završilo redovno jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Usvajanjem izveštaja o radu komesara za ljudska prava i izveštaja o rezultatima dosadašnje kampanje za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, u Strazburu je danas završeno redovno jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

U izveštaju se poziva Parlamentarna skupština Saveta Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pruži snažniju podršku "radu komesara kako bi nastavio da razvija aktivnosti u onim oblastima za koje je jasno da može da odigra vrlo značajnu ulogu", dok se istovremeno komesar za ljudska prava poziva da unapredi saradnju sa ostalim telima Saveta Evrope kako bi se izbeglo da istovremeno o istim pitanjima radi više instanci.

Predsednik Parlamentarne skupštine SE Rene van der Linden pohvalio je dosadašnji tok kampanje za borbu protiv nasilja u porodici koja je pokrenuta 2006. godine.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica obratio se Parlamentarnoj skupštini u utorak. On je tada, kao i u razgovorima s najvišim zvaničnicima SE, izneo stav Vlade Srbije i zatražio podršku za pronalaženje kompromisnog rešenja za buduću status Kosova.

Poslanicima Parlamentarne skupštine se juče obratio i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić. On je takođe razgovarao s najvišim zvaničnicima Parlamentarne skupštine SE, a u tim razgovorima je dominiralo pitanje rešavanja budućeg statusa Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.