Završena sednica Skupštine Beograda

Izvor: Akter, 15.Sep.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena sednica Skupštine Beograda

Odbornici Skupštine Beograda završili su danas sednicu na kojoj su usvojili zaključak o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga kojim se otvara mogućnost da se u 2016. godini postojeći kredit grada refinansira

"Kako zaduženja Beograda dostižu najviši nivo u 2016. godini, postoji mogućnost da se putem izdavanja municipalnih obveznica deo kredita grada refinansira, što ne predstavlja novo zaduživanje", navedeno je u zaključku.

U zaključku se dodaje da je procena >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kreditnog rejtinga neophodna za izlazak grada na finansijsko tržište, kao i za buduće investicione projekte, zbog čega grad planira u narednom periodu angažovanje agencije radi dobijanja tog rejtinga, a planirana sredstva za to iznose tri miliona dinara koja su u planu Sekretarijata za finansije.

Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, trenutno zaduženje iznosi oko 650 miliona evra, a kreditni rejting bi omogućio dobijanje kredita po povoljnijim uslovima, kao i da se investitori zainteresuju za glavni grad.

Odbornik Demokratske stranke Balša Božović ocenio je da je sramotno što gradska vlast posle 1.000 dana vladanja ne može da izračuna sadašnje zaduženje grada, već za to izdvaja tri miliona dinara kako bi angažovala agenciju da to uradi.

Skupština Beograda izglasala je i odluku o izradi detaljnog plana regulacije tunelske veze Dunavske i Savske padine, vratila naziv jednoj ulici na Čukarici - Ulica Jovana Dučića i proglasila Banjičku šumu spomenikom prirode koji će nositi naziv "Bajfordova šuma".

Odbornici su usvojili i odluke o imenovanju direktora u domovima zdravlja Obrenovac i Novi Beograd, Dečjem kulturnom centru Beograda i preduzeću "Slobodna zona".

Za direktora Dečjeg kulturnog centra ponovo je izabran dosadašnji v.d. direktora Dragan Marić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.