Završena rasprava o setu ekoloških zakona

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o setu ekoloških zakona

Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o setu zakona iz oblasti zaštite životne sredine a rad će nastaviti sutra raspravom o četiri tačke dnevnog reda.

Skupština je raspravljala o izmenama zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, o zaštiti od buke, o zaštiti prirode, o upravljanju otpadom, kao i o Predlogu zakona o meteorološkoj i hidrološkoj delatnosti.

U dosadašnjem toku sednice poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su u načelu razmotrili predložene izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Predlog odluke o planu zdravstvene zaštite u Srbiji, kao i Predlog zakona o Prostornom planu Srbije od 2010. do 2020. godine.

Poslanici vladajuće koalicije i Liberalno-demokratske partije (LDP) najavili su da će glasati za osam zakona iz oblasti zaštite životne sredine, dok su Srpska radikalna strana (SRS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) protiv njihovog usvajanja.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić demantovao je navode opozicionih poslanika da će u Srbiji biti deponije za nuklearni otpad.

On je kazao da su razlozi za izmene zakona pojednostavljivanje i pojašnjavanje procedura u primeni zakona i prilagođavanje domaćih propisa sa zakonodavstvom EU s obzirom na nove direktive Unije.

Skupština Srbije nastaviće sednicu sutra u 10 sati raspravom o izmenama Zakona o turizmu, Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Zakona o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza, kao i o izmenama Zakona o Fondu za razvoj.

Predstavnici Vlade Srbije bi, prema planiranom dnevnom redu, sutra popodne trebalo da odgovaraju na pitanja poslanika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.