Izvor: Blic, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena kontrola izveštaja o kampanji

Izveštaji o kontroli sredstava koje su stranke potrošile u predizbornoj trci na izborima održanim 21. januara su gotovi i čeka se zakazivanje sednice Republičke izborne komisije koja bi morala da bude održana do 19. maja, kada ističe rok za proveru izveštaja od strane dve službenice Skupštine Srbije koje je angažovao RIK.

Više sagovornika „Blica" ukazivalo je, u seriji tekstova objavljenih posle izbora 21. januara, na nelogičnosti u izveštajima stranaka, počev od nerealno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niskih ukupnih iznosa utrošenog novca koje su stranke prijavljivale, do činjenice da Zakon o finansiranju stranaka omogućava prikrivanje pravih finansijera stranaka.

Uprkos zahtevima javnosti da se posao provere izveštaja poveri nezavisnoj revizorskoj kući, RIK je 9. marta odlučio da ipak angažuje dve skupštinske službenice - Radicu Aleksić i Dragicu Krstić-Purešević, koje su upisane u imenik revizora, da obave neophodnu proveru podataka navedenih u izveštajima svih 20 stranaka koje su učestvovale na poslednjim parlamentarnih izborima.

One su ovlašćene da od podnosilaca izbornih lista zatraže dopunsku dokumentaciju, ukoliko ocene da im je neophodna u radu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.