Izvor: B92, 17.Nov.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor zbog ubistva vojnika

Beograd -- Odeljenje za ratne zločine osudilo je Darka Radivoja na 10 godina zatvora zbog ubistva pripadnika Hrvatske vojske Marjana Pleteša, koji je bio ranjen.

Radivoj je osuđen za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika koji je izvršio kao pripadnik milicije u sastavu Teritorijalne odbrane Tenja.

On ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana po prijemu pisanog otpravka presude.

Optužen je da je zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Brankom Stjepanovićem, takođe pripadnikom milicije, izveo Pleteša iz ambulante u Tenji u nameri da ga preveze do komande u Boboti.

Tokom puta ga je izveo iz vozila u blizini ulaza u pravoslavno groblje u mestu Ćelije i u njega ispalio rafal iz automatske puške, nanevši mu povrede po glavi i po celom telu usled kojih je kod Pleteš preminuo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.