Zaposlenima u pravosuđu ponuđeno povećanje zarada

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposlenima u pravosuđu ponuđeno povećanje zarada

BEOGRAD  - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je zaposlenima u pravosudnoj administraciji, kao i svima u državnoj upravi, ponuđeno povećanje zarada između 35 i 45 odsto od 1. januara.

"Zaposlenima u sudskoj administraciji do januara biće omogućena i stimulacija od 8.000 dinara mesečno", kazala je Malović.

Ministarka je dodala da je, prema podacima Ministarstva pravde, većina zaposlenih u pravosudnoj administraciji koji štrajkuju od 6. oktobra prihvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ponudu, što znači da su predsednici sudova od ponedeljka dužni da obezbede neometan rad.

Snežana Malović je najavila da će sa sindikatom organizacija pravosudnih organa Srbije biti potpisan i ugovor o toj ponudi. Prema njenim rečima, referent koji je do sada imao platu od 20.329 dinara od januara će imati 27.165 dinara, što je povećanje od 35 odsto. Nameštenik koji je primao 18.370 dinara od januara bi trebalo da ima 26.288 dinara, odnosno 44 odsto više. Ministarka je rekla da je dve nedelje štrajka u sudovima nanelo štetu od 150 miliona dinara koliko je u tom periodu moglo da se zaradi na sudskim taksama.

Dve nedelje štrajka je, prema njenim rečima, uticalo i na efikasnost reforme pravosuđa koja je proteklih meseci bila na izuzetno zadovoljavajućem nivou. Sindikat nije prihvatio ponudu Ministarstva za prekid štrajka i saopštio je da i dalje štrajkuje većina od 11.800 zaposlenih.

A kad će doći u modu ostavka?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.