Izvor: B92, 21.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o borbi protiv kriminala u Skupstini za 7 dana

Beograd -- Novi Zakon o borbi protiv organizovanog kriminala trebalo bi da bude dostavljen Skupstini Srbiji u narednih 7 dana, najavio je sef Poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic. "To ce biti zakon na osnovu kog ce specijalno tuzilastvo i sudovi potpuno nezavisno od politickih struktura poceti radikalnu borbu protiv kriminala", istakao je on.

U nesigurnosti u kojoj zive gradjani Srbije, specijalni zakon je neophodan, kaze predsednik Demokratskog centra Dragoljub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Micunovic: "Ako se primenjuju normalni zakoni i ako funkcionisu normalne institucije, onda specijalni zakoni sigurno nisu potrebni. Ali, ako postoji paraliza u drustvu i nema drugog nacina, onda, verovatno, postoji potreba za specijalnim zakonima", kaze Micunovic.

Ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic je na sastanku sa urednicima beogradskih medija, organizovanom povodom proslave Dana policije, rekao da ce taj zakon biti slican zakonima koje ima Hrvatska i da se zasniva na resenjima iz slicnog italijanskog zakona. Mihajlovic je dodao da policija poseduje spisak imena ljudi koji se nalaze na celu najvecih organizovanih kriminalnih grupa, ali da ne moze da ih objavi dok istraga ne potvrdi njihovu krivicu. "Taj spisak je nesto drugaciji nego inicijalan, koji je obuhvatao imena vodja 50 mafijaskih grupacija registrovanih u 27 gradova sirom Srbije", istakao je Mihajlovic. On je tu cinjenicu objasnio time da su neke od tih grupa u medjuvremenu "demontirane", poput organizacija koje su se bavile distribucijom droge, kradjom i preprodajom automobila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.