Zajam koji će omogućiti izgradnju dva nova studentska doma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021, 17:36

Zajam koji će omogućiti izgradnju dva nova studentska doma

Vlada Srbije je današnjom odlukom omogućila je da se obezbediti novac za izgradnju dva nova studentska doma u Nišu i Beogradu, za smeštaj 1.400 studenata.Na današnjoj je sednici, naime, usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam - studentsko stanovanje, a tim će zajmom biti obezbeđen novac za gradnju domova.

Novi studentski dom u Beogradu sa 1.000 kreveta biće izgrađen kao novi blok u Studentskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradu, a predviđeno je da se studentski dom u Nišu izgradi u okviru kompleksa tehničkih fakulteta, za smeštaj 400 studenata, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Danas je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Rusije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, kojim se utvrđuje pravni okvir za jačanje međudržavne saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i informacionih tehnologija.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije.

Za realizaciju ovog Programa izdvojeno je 120 miliona dinara, kako bi se rešile osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva i sela bolje povezala sa opštinama i gradovima.

Vlada Srbije donela je odluku da se Ovčarsko-kablarska klisura proglasi predelom izuzetnih odlika, kako bi se očuvale njene prirodne vrednosti (geološke i biološke raznovrsnosti), zaštitilo ekološki značajno područje i sačuvale kulturno-istorijske znamenitosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.