Zahtevi studenata o Crnoj Gori predati u Predsedništvo Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtevi studenata o Crnoj Gori predati u Predsedništvo Srbije

Predstavnici Studentskog kluba Pravnog fakulteta i drugih studentskih organizacija BU traže od vlasti u Srbiji da ambasadora Crne Gore u Beogradu proglase "personom non grata", da odnose Srbije i Crne Gore svedu na konzularni nivo, da od SB UN i Saveta Evrope traže da razmotre položaj Srba i SPC u Crnoj Gori, te da se otkaže gostoprimstvo crnogorskim diplomatama kojima je, kako tvrde, ustupljen prostor u zgradama 40 srpskih ambasada u svetu.

Oni su ovako formulisane zahteve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povodom aktuelne krize u Crnoj Gori nakon usvajanja zakona o slobodi veroispovesti, danas predali na pisarnici Predsedništva Srbije.

Kako su rekli novinarima ispred zgrade, te zahteve su već uputili na protestu ispred ambasade Crne Gore 27. decembra, i još čekaju konkretnu reakciju države.

Dali su i rok - do 17. januara.

Studenti su se ogradili od paljenja crnogorske zastave, i istakli da sumnjaju da je taj događaj rezultat nekakvog dogovora "struktura iz Podgorice i Beograda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moleban i litija u Jagodini, na ulicama 3.000 ljudi

Izvor: B92, 13.Jan.2020

Jagodina -- U Jagodini su večeras održani moleban i litija ulicama grada, u znak podrške vernicima SPC u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti...U litiji je učestovalo oko 3.000 ljudi, a ispred sebe su nosili pano na kojem je pisalo "Ne damo svetinje"...Moleban su služili u Sabornoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.