Zabranjen skup „Evropa nema alternativu“

Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen skup „Evropa nema alternativu“

Beogradska policija zabranila je juče okupljanje predstavnika Pokreta „Evropa nema alternativu" ispred slovenačke ambasade u Beogradu.



Nakon pregovora sa policijom, samo jednom od organizatora akcije Simonu Simonoviću dozvoljeno je da zajedno sa ambasadorom Slovenije Miroslavom Lucijom zameni prozor na vratima zgrade koji je razbijen tokom nereda u Beogradu nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ambasador se, prema rečima Simonovića, zahvalio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lepom gestu i izrazio nadu da će srpski i slovenački narod ostati u prijateljskim odnosima. Policija je zabranu obrazložila time da na skupu može da dođe do „ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, bezbednosti ljudi i imovine". Apsurdno je da je policija juče zabranila skup koji je najavljen kao gest prijateljstva prema Sloveniji, a pre samo desetak dana policajci su se povukli pred demonstrantima koji su porazbijali sva stakla na slovenačkoj ambasadi i skinuli i zapalili zastave EU i Slovenije. Za sada, za taj postupak još nije podneta prijava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.