Za ubistvo Pukanića biće osumnjičen Joca Amsterdam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ubistvo Pukanića biće osumnjičen Joca Amsterdam

ZAGREB - Na osnovu iskaza svedoka pokajnika, Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala će za ubistvo novinara Ive Pukanića osumnjičiti ili kao naručioca ili organizatora ubistva Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam i za njim raspisati međunarodnu poternicu i odrediti mu pritvor, piše "Jutarnji list".

Hrvatski mediji najavljuju i da bi navodno Hrvatska uskoro mogla zatražiti od Srbije Jočićevo izručenje.

"Jutarnji list", najavljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će prvi naredni korak biti podnošenje zahteva za proširenje istrage, donosi iskaz tajnog svedoka datog zagrebačkom županijskom sudu, da je od početka učestvovao u pripremama ubistva, ali se dan pre ubistva Pukanića, koje je počinjeno 23. oktobra 2008, posvađao s jednim od osumnjičenih, Robertom Matanićem, zbog pretnji i nesporazuma oko novca.

Svedok je potvrdio medijske tvrdnje iz novembra prošle godine o postojanju rezervnog plana za likvidaciju Pukanića po kome ge je trebao upucati snajperista.

Isti je svedok navodno naglasio da je ubistvo Pukanića naručio i organizovao Joca Amsterdam koji je za to angažovao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića, a u celu priču je bio bio upleten i Milenko Kuzmanović, koji je pušten nakon jednomesečnog pritvora zbog nedostatka dokaza.

Matanić je po tvrdnjama svedoka za Jocu Amsterdama odrađivao poslove i po Bugarskoj, a osim Pukanića, trebao je ubiti i Novicu Petrača i njegovog brata Hrvoja koji služi kaznu zbog učešće u otmici sina hrvatskog generala Vladimira Zagorca koji je nedavno osuđen zbog krađe dijamanata vrednosti pet miliona dolara.

Informaciju o naručenim likvidacijama Hrvoja i Novice Petrača navodno su potvrdili i Matanić i Amir Mafalani koji su rekli da su ih naručili Turci i to za 1,2 miliona evra.

Matanić je policijskim istražiocima navodno ispričao da mu je Slobodan Đurović zvani Kardinal lično preneo poruku Stanka Subotića-Caneta da se za 300 do 500.000 evra likvidira Pukanić.

Pukanić je sa svojim saradnikom Nikom Franjićem ubijen 23. oktobra 2008. aktiviranjem eksploziva u mopedu postavljenim kod njegovih kola ispred sedišta njegovog lista "Nacional" u centru Zagreba.

U narednih nekoliko dana uhapšeni su rođaci Robert i Luka Matanić Amir Mafalani, Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović koji je jedini pušten.

Policije zemalja regiona tragaju za Bojanom Gudurićem i Željkom Milovanovićem za kojima su raspisale i nagradu od po 100.000 kuna (oko 13.500 evra) "po glavi", a po pisanju medija Hrvatska bi od Srbije navodno uskoro mogla tražiti Jocićevo izručenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATI TVRDE: JOCA UBIO PUKANIĆA?!

Izvor: Press, 22.Apr.2009

Hrvatski „Nacional" tvrdi da tamošnja policija ima svedoka saradnika koji Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, optužuje za organizaciju ubistva novinara Iva Pukanića. .Hrvatski nedeljnik „Nacional" tvrdi da policija ima tajnog svedoka koji Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, optužuje...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.