Za strategiju za medije EU daje 1,5 miliona evra

Izvor: NaDlanu.com, 02.Nov.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za strategiju za medije EU daje 1,5 miliona evra

Evropska unija (EU) daće iduće godine 1,5 miliona evra za sprovođenje medijske strategije u Srbiji, najavio je u petak u Beogradu zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins.

Drugog, završnog dana konferencije Ajreksa (IREX) i Američke agencije za medjunarodnu pomoć (USAID) o 15 godina razvoja nezavisnih medija u Srbiji, Martins je kazao da treba što pre primeniti medijsku strategiju i da to ne bi trebalo da uspori ni redefinisanje tog dokumenta koje je u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << toku.Podsetio je da je prethodna Vlada Srbije donela medijsku strategiju i da je to izuzetan napredak jer, kako je naveo, taj dokument sadrži ključne vizije koje će omogućiti unapredjenje medija i jačanje njihove uloge u društvu."Svi podržavamo napore Vlade Srbije za prevazilaženje otpora prema medijskoj reformi", kazao je Martins.On je rekao da EU svake godine daje znatna sredstva za medije, za promovisanje istraživačkog novinarstva.Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS u Srbiji Pola Tide kazala je da će i OEBS nastaviti da pruža podršku Vladi u sprovodjenju medijske strategije. "Nastavićemo da zajednički sa Vladom Srbije radimo na izradi propisa, nastavićemo da radimo sa novinarima, na njihovoj odbrani i razvoju veština za istraživačko novinarstvo", kazala je Pola Tide.BEOGRAD, 2. novembra 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.