Za skele na fasadi Skupštine platićemo 187.000 evra

Izvor: Blic, 17.Nov.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za skele na fasadi Skupštine platićemo 187.000 evra

Za skele koje na fasadi Doma narodne skupštine postavljene u martu i stajaće tu do decembra, poreski obveznici će morati da plate 187.000 evra, a možda i više ako radovi ne budu završeni u predviđenom roku, rečeno je “Blicu” u parlamentu.

Na skelama, međutim, bezmalo polovinu tog vremena nije bilo majstora u šta su mogli da se uvere i sami građani.

U navedenu cenu uračunato je korišćenje skela tokom 267 dana po ceni od oko 700 evra dnevno, kao i cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njihovog montiranja i demontanja. Ugovor je sklopljen sa preduzećem "Omni stok” koja izvodi fasadne radove.

Nadležni u skupštini tvrde da je do praznog hoda u radovima na fasadi došlo jer su otkrivena ozbiljna oštećenja na stubovima za čiju sanaciju i armiranje je morao da se radi projekatna dokumentacija.

- Bilo je predviđeno samo da se fasada opere, ispeskira i uklone male pukotine zarad postavljanja nove rasvete. Većin delom je to i urađeno, kada su stručnjaci sa Građevinskog fakulteta i iz Zavoda za zaštitu spomanika uočili da postoje ozbiljna oštećenja na stubovima. Za sanaciju oštećenja morao je da se radi projekat. Naravno da su za to opredeljena nova sredstva. Skele u tom periodu nisu mogle biti sklonjene jer nije praktično da svaki čast pravimo od skupštine gradilište. Ovakvi radovi se, ipak, prave jednom u sto godinu - ispričao je za "Blic” sagovornik iz skupštine.

Ostalo je još da se na Domu Narodne skupštine montira nova rasveta. U skupštini nismo mogli da dobijemo odgovor da li će skele biti uklonjene polovinom decembra, kako je planirano. Rečeno nam je da to zavisi od toga da li će radovi biti završeni u predviđenom roku, polovinom decembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.