Izvor: Blic, 15.Dec.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za priznavanje domaćih sorti biljaka Srbiji 800.000 evra

"Tvining" (Twinning) projekat između ministarstava poljoprivrede Srbije i Italije danas je zvanično otvoren, a njime se pruža podrška srpskim nadležnim organima u usklađivanju zakona vezanih za priznavanje sorti poljoprivrednog bilja sa evropskim zakonima.

Projekat se finansira IPA fondovima Evropske unije u iznosu od 800.000 evra, navodi se u saopštenju Ambasade Italije u Beogradu.

- Ovaj projekat pokazuje da se proces pristupanja Evropskoj uniji tiče konkretnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvari koje utiču na svakodnevni život građana, recimo onih koji rade u poljoprivredi, što je od strateškog značaja za srpsku ekonomiju - izjavio je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.

"Tvinning" aktivnosti, koje su započele u junu 2017. godine i koje će trajati do decembra 2018. godine tiču se pre svega opisivanja, zaštite i registracije autohtonog poljoprivrednog bilja Srbije.

To je, u poslednjih šest godina, četvrti po redu projekat koji vodi ili u njemu učestvuje Ministarstvo poljoprivrede Italije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.