Za obnovu vrtića u Srbiji 50 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu vrtića u Srbiji 50 miliona dolara

Kredit Svetske banke u iznosu od 50 miliona dolara, koji će biti uložen u izgradnju i renoviranje predškolskih ustanova u Srbiji i počeće da se koristi od februara, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarčević je prilikom posete vrtiću "Skadarlija" rekao da se u Beogradu mesecima radilo na optimizaciji mreže predškolskih ustanova, a problem je što ukupan obuhvat dece prevazilazi postojeće kapacitete.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima, predškolski modeli će se uključiti kao početak obrazovanja, a đaci će u vrtićima dobiti svoj obrazovni broj koji će ih pratiti do fakulteta.

"Rana pismenost je važna kategorija, jer deca danas postaju funkcionalno pismena sa tri godine", rekao je Šarčević.

On je dodao da je u nekim delovima Srbije obuhvat dečje pismenosti tri do pet odsto i da ministarstvo ima za cilj da u narednim godinama podigne čak na 80 odsto.

On je istakao da u nekim delovima Srbije nastaje problem zbog slabog nataliteta jer ima dosta praznog prostora po školama, a opet ima prenatrpanih kapaciteta u nekim srednjim školama.

Deci je, kako je on naveo, potrebna edukacija koja se dobija na jedan stručan način sa vaspitačima i edukovanim licima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za obnovu vrtića 50 miliona dolara

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2016

Kredit Svetske banke u iznosu od 50 miliona dolara, koji će biti uložen u izgradnju i renoviranje predškolskih ustanova u Srbiji i počeće da se koristi od februara, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević...Šarčević je prilikom posete vrtiću "Skadarlija"...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.