Za narodne kuhinje i najugroženije 500 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za narodne kuhinje i najugroženije 500 miliona

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Crveni krst potpisali su danas Sporazum o saradnji za ovu godinu, vredan gotovo 500 miliona dinara, kojim se omogućava pomoć najugroženijem stanovništvu u Srbiji.

Sporazum su potpisali resorni ministar Zoran Đorđević i generalna sekretarka Crvenog krsta Vesna Milenović.

Đorđević je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu i ove godine, zaključkom vlade, opredelilo značajna sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za podršku narodnim kuhinjama i socijalno najugroženijim porodicama u 125 sredina u Srbiji.

"Porodične pakete hrane i higijene, kojim će biti podmirene višemesečne potrebe, primiće blizu 47.000 najsiromašnijih porodica u Srbiji", rekao je Đorđević, a stoji u saopštenju ministarstva.

On je istakao da će Ministarstvo i ove godine finansijski podržati oporavak i letovanje dece korisnika narodne kuhinje i da će pomoći u porodičnim paketima u odmaralištu Crvenog krsta Srbije na moru u Baošićima u Crnoj Gori.

Vesna Milenović je zahvalila ministru na podršci i istakla da je Crveni krst zadovoljan ovom vrstom pomoći, kao i da je to još jedan dokaz da Vlada Srbije vodi socijalno odgovornu politiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.