Izvor: B92, 05.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolje veze Crne Gore i Srbije

Beograd -- Prva ambasadorka Crne Gore u Srbiji Anka Vojvodić kaže da je njen glavni zadatak da poboljša ekonomske veze dve zemlje.

"Bilateralni odnosi koje će Crna Gora voditi u regionu biće prijateljski i najbolji mogući sa svim državama, ali će prioritet odnosa biti Srbija jer je Srbija najveća i zemlja s tradicionalno dobrim odnosima s Crnom Gorom", kaže ona. Novi ambasadori Velike Britanije, Indonezije i Crne Gore predali su juče akreditive predsedniku Srbije Borisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadiću.

Anka Vojvodić procenjuje da su odnosi vlada i država krenuli dobrim putem posle referenduma i da na to ukazuju i sporazumi o zdravstvenom osiguranju, statusu studenata, graničnom režimu. Ipak, iako je od proglašenja nezavisnosti prošlo pola godine, Srbija još nema ambasadora u Crnoj Gori.

"Imamo razumevanja za okolnosti, u Srbiji su aktuelni izbori, pa je Vlada verovatno bila sprečena da razmišlja o tome. Ali, i to će brzo biti rešeno", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.