ZUKORLIĆEV ZET CINKARI SRBIJU PO CELOJ EVROPI

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZUKORLIĆEV ZET CINKARI SRBIJU PO CELOJ EVROPI

BRISEL - Lobira za autonomiju Sandžaka. Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić već nekoliko dana po Evropi lobira za autonomiju Sandžaka.

BRISEL - Lobira za autonomiju Sandžaka.

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić već nekoliko dana po Evropi lobira za autonomiju Sandžaka. Elfić, inače zet sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, u Briselu je imao sastanke s predstavnicima Evropskog parlamenta, kao i s Eminom Bozgurt, holandskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poslanicom pri EU zaduženom za Balkan. Elfić trenutno boravi u Gotingemu, u Nemačkoj, gde prisustvuje konferenciji pod pokroviteljstvom Organizacije za ugrožene narode.

Elfić je podneo izveštaj o kršenju ljudskih prava Bošnjaka na verskoj i etničkoj osnovi.

- Bošnjaci su nakon raspada Jugoslavije davali pun doprinos razvoju demokratije, podržavajući promene, nadajući se da će sistemskim promenama ostvariti svoja prava, što se još nije dogodilo. Zato smatramo da je jedini mehanizam zaštite prava Bošnjaka obnavljanje autonomije Sandžaka kao istorijske regije, u okviru evropskih propisa i standarda - rekao je Elfić na konferenciji.

(R. K.)
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.