ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA: Izbeglice su opasnost za Evropu

Izvor: Kurir, 28.Sep.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA: Izbeglice su opasnost za Evropu

Papa Franja je i ranije pozivao da se pomaže migrantima, međutim, izgleda da se sa time ne slažu iz pojedinih katoličkih redova.

Stavovi izneseni u najnovijem broju "Glasa Koncila", službenog glasila Zagrebačke nadbiskupije, po pitanju izbeglica u potpunosti odudaraju od Papine politike.

Papa Franja, naime, javno upozorava da je odbijanje izbeglica isto kao ratni zločin, dok se u uredničkom komentaru "Glasa Koncila" pozdravlja politika Mađarske i premijera Viktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Orbana, koji svoju državu okružuje ogradama kako bi sprečio dolazak izbeglica.

Prema mišljenju Ivana Miklenića, glavnog urednika "Glasa Koncila", Mađarska je do sada zbrinula više od 200 hiljada tih ljudi, od kojih je više od 50.000 na stalnoj brizi toj zemlji, a da niko prstom nije maknuo da bi joj stvarno pomogao.

"Umesto pomoći Mađarska, koja se odgovorno odnosi i prema svojim građanima i relativno odgovorno prema došljacima, dobija kritike, zgražanja i osuđivanja”."

Kada je reč o izbeglicama, Miklenić zaključuje da se uveliko radi o "opasnosti za Evropu", pa piše kako su sve to ljudi prikladni za ostvarivanje ciljeva ideologije globalizma koja ima naum razaranja, ne samo porodice, nacije, nacionalne države, kulturnoga identiteta, nego i, možda i posebno, monoteističkih svetskih religija, pre svega hrišćanstva u svim njegovim pojavnostima”, upozorava glasilo Zagrebačke nadbiskupije.

S druge strane, Papa je ranije pozvao župe u celoj Evropi da prime po jednu izbegličku porodicu. Papa je i prošli četvrtak pozvao Amerikance da odbace “neprijateljstvo” prema imigrantima.

Inače, papa Franja je i u subotu u Filadelfiji izrazio snažnu podršku španskim i drugim izbeglicama u toj zemlji, poručivši im da ne budu obeshrabreni zato što su neki istaknuti političari otvoreno protiv njih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.