Vulin upozorava Brisel na veliki Balkanski rat

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin upozorava Brisel na veliki Balkanski rat

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je danas da su Priština i Tirana jasno rekle da im je cilj "Velika Albanija", što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom.

On je naglasio da sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje.

"Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je ''Velika Albanija'' i ujedinjenje svih Albanaca, gde god oni žive, u jedan etnički prostor. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu", rekao je Vulin Tanjugu.

"Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumevanje za ljutnju Edija Rame i pretnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata”, rekao je ministar.

Vulin je, reagujući na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da će, ukoliko EU “zatvori vrata” Kosovu, svi Albanci u regionu živeti u jednoj državi, naglasio da je Tači i nastao kao terorista, u ratu, te da se ne može očekivati od njega da razume bilo šta drugo, ali i naglasio da, ako Brisel bude nastavio da tako blago reaguje na pretnje Balkanskim ratom, onda mora da razume da je sva odgovornost za sve što će se dešavati na Balkanu njegova.

"Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvek sanjali ''Veliku Albaniju'', da će je uvek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni pre nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je ''Velika Albanija'' i ujedinjenje svih Albanaca gde god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu", istakao je ministar.

Vulin je podvukao da se projekat "Velika Albanija" može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, da je to jasno svima, te da mora biti jasno i Briselu, koji je do sada blago reagovao.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.