Vulin: Vučić rekao da neće biti zaštićenih i to i ispunio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2021, 22:12

Vulin: Vučić rekao da neće biti zaštićenih i to i ispunio

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i koji je to i ispunio.

Vulin je za Kurir izjavio da to potvrđuje i nedavno hapšenje predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića.

"Kada Vučić govori, slušajte ga pažljivo i verujte u ono što kaže. Kada je početkom ove vlade rekao da neće biti zaštićenih i da će borba protiv korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kriminala biti prioritet, dočekan je s podsmehom, a kada smo razbili organizovane grupe Darka Eleza, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prestali su da se smeju", rekao je Vulin.

Dodao je da su pomenute organizovane grupe bile "noćna mora" za region i šire, što će se još više videti kada bude završena istraga o njima.

Vulin je naveo da je Vučić na Glavnom odboru Srpske napredne stranke rekao da će razjuriti bandu i da nema zaštićenih.

"Sada kada je uhapšen Jovičić, samo je zahtevao od policije da radi po zakonu i da ne pita ko je iz koje je partije. Vladajuća partija u političkom smislu sama preduzima mere protiv sebe", istakao je Vulin.

Naveo je da Jovičić kao član Predsedništva stranke nije sitan funkcioner i zapitao zašto niko iz Demokratske stranke ranije nije hapšen.

"Tadić kaže da posle Jovičića Vučić treba da odgovara. A zašto niko iz DS nije uhapšen!? Vučić je jedini koji ima snagu da hapsi svoje", rekao je Vulin, dodajući ''da bi svako drugi to zaustavio, a posebno pred izbore u Beogradu''.

Rebić: Nađeno 350.000 evra

Direktor srpske policije Vladimir Rebić potvrdio je da je određen pritvor od 30 dana predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini.

"Nije radila samo policija svoj posao, već i tužilaštvo. To je dugo spremana akcija, dve godine su prikupljani dokazi. Jovičić je u pritvoru, kao i još jedno lice, a ostalih šest osumnjičenih je pušteno da se brani sa slobode. Oni se sumnjiče da su uticali na inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi", rekao je Rebić na TV Prva.

Dodao da je u pitanju bio vrlo vredan posao.

"Blizu 29 miliona dinara je bio vredan posao na ime tih 'usluga', da se nezakonito gradi. U stanu i službenim prostorijama Jovičića pronađeno je oko 350.000 evra, ali na istrazi je da utvrdi dalje odakle su te pare. Treba utvrditi poreklo tih 350.000 evra. To će svakako biti oduzeto, jer imovina koja je stečena nelegalno, mora se oduzeti. Ovo je odličan primer da ne možete biti zaštićeni, bez obzira na kojoj se poziciji nalazite", istakao je Rebić.

On je poručio da ovo nije kraj policijskih akcija, ali nije želeo da otkriva detalje o eventualnim sličnim istragama.

"Jasno je da ne mogu da otkrivam detalje, ali je ovo poruka svima da ne pokusavaju na ovaj način da steknu imovinu", naglasio je Rebić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Partijska knjižica ne štiti od zakona, verujte Vučiću

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i koji je to i ispunio.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.