Vulin: Uskoro nacrt zakona o volontiranju

Izvor: Akter, 12.Avg.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Uskoro nacrt zakona o volontiranju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to resorno ministarstvo, zajedno sa ministarstvom sporta, uskoro izaći sa nacrtom Zakona o volontiranju

Vulin je to rekao u Kraljevu, gde je, na Svetski dan mladih, povodom završetka radne akcije ORA "Kraljevo 2014", akcijašima uručio učesničke knjižice.

"Zakon o volontiranju će predvideti upravo ovakve slučajeve, kao

što je radna akcija, da bi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dali priliku našoj deci da dobrovoljnim radom pomognu svojoj zajednici i sebi, i da dobiju zahvalnost od države", istakao je ministar dodajući da su nas ovogodišnje poplave naučile da bez dobrovoljnog rada ne možemo da opstanemo.

Vulin je rekao da na Dan mladih, ipak, mora da pomene činjenice koje nisu lepe, a to je podatak da u Srbiji 51 odsto od ukupno nezaposlenih, čine mladi.

"Toliki procenat onih najzdravijih, najaktivnijih, od kojih najviše očekujemo, nema posao. Moramo da učinimo sve da se ta porazna statistika promeni. Zato ćemo izaći sa projektima Prva šansa i sa mikrokreditima za samozapošljavanje i za plaćanje stažiranja mladih

ljudi. Mi moramo zaposliti mlade ljude", poručio je Vulin.

Nakon uručenja priznanja učesnicima radne akcije, koja je ima slogan "ORA nije fora", a okupila je 50 akcijaša iz Bele Crkve, Rume i Kraljeva, kao i iz Maribora i Ohrida, ministar Vulin je obišao reku Ribnicu gde je korito reke potpuno očišćeno nakon majskih poplava.

Akcijaši su radili na ukupno 20 lokacija u Kraljevu, uglavnom radeći na čisćenju rečnih korita i za 2.100 radnih sati izneli su iz reka 100 džakova smeća i 100 kubnih metara građe.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Uskoro nacrt zakona o volontiranju

Izvor: Blic, 12.Avg.2014

Kraljevo - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to resorno ministarstvo, zajedno sa Ministarstvom sporta, uskoro izaći sa nacrtom Zakona o volontiranju. ..Vulin je to rekao u Kraljevu, gde je, na Svetski dan mladih, povodom završetka...

Nastavak na Blic...

Vulin: Uskoro nacrt Zakona o volontiranju

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to resorno ministarstvo, zajedno sa ministarstvom sporta, uskoro izaći sa nacrtom Zakona o volontiranju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.