Vulin: Cilj da se naruše dobri odnosi Srbije i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Cilj da se naruše dobri odnosi Srbije i Rusije

Ministar za rad Aleksandar Vulin apelovao je danas na medije u Srbiji budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija konstatujući da je cilj pisanja o postojanju S-300 u Hrvatskoj da se visok ugled Rusije i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše.

Prema njegovim rečima, mnogo je onih kojima smeta pozicija Srbije po kojoj smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nehe ih uvesti.

''To što je pisano u hrvatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medijima nije pisano zbog hrvatskog, već zbog srpskog javnog mnjenja. Pisano je zbog potrebe da se visok ugled Rusije u našem javnom mnjenju i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše'', rekao je Vulin.

Kako kaže, laž da S-300 postoji u Hrvatskoj bila je publikovana već nekoliko puta tokom nekoliko proteklih godina i sada se ponavlja.

''Zanimljivo je da se ponavlja od istih onih medija koji smatraju da u ovoj zemlji ništa ne valja, da se u ovoj zemlji kradu izbori, da treba protestovati protiv izborne volje građana... od istih onih medija koji smatraju da Aleksandra Vučića treba smeniti bez izbora'', rekao je Vulin.

On je pozvao sve domaće medije da budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija jer se ne plasiraju takve informacije slučajno.

''Ne radi se to slučajno. Ne plasiraju se takve informacije slučajno i molim ih da vode računa o tome. Mnogo je onih kojima smeta pozicija Srbije po kojoj smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nehe ih uvesti'', rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, cilj onoga što pišu hrvatski mediji je, osim da posvađaju Srbiju i Rusiju i da ubede naše građane da Rusija nije naš prijatelj, i da nas ubede da nije Oluja nastala zbog zločinaca i tako što su ustaše proterivale Srbe već da je nastala tako što su Rusi isporučili oružje Hrvatskoj.

Kako kaže, to nije istina i zato moramo da budemo vrlo pažljivi kada takve stvari prenosimo u naše medije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Srpski mediji da budu kritični kad prenose hrvatske

Izvor: B92, 16.Apr.2017

Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin apelovao je na medije u Srbiji budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija...Kako kaže, cilj pisanja o postojanju S-300 u Hrvatskoj jeste da se visok ugled Rusije i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše...Prema njegovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.