Izvor: B92, 26.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Nema čistki po ambasadama

Beograd -- Generalni sekretar SMIP kaže da je pokrenuta je procedura za prevremeno vraćanje jednog ambasadora i jednog konzula.

Slobodan Vukčević rekao je u subotu i da se iz diplomatskih predstavnistava SCG u svetu, skoro svi radnici pod ugovorom vraćaju do 31.jula. Njih, po rečima Vukčevića, u zemlji čekaju radna mesta izvan Ministarstva spoljnih poslova, u preduzećima i ustanovama iz kojih su preuzeti.

Generalni sekretar MIP-a je naglasio da je u najvećem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broju slučajeva reč o redovnoj zameni, nakon trogodišnjeg termina ili dužeg angažovanja u DKP. "Nikako nije reč o nekim 'političkim čistkama, vraćanju po političkoj liniji i tome slično', kako su pojedini pisani mediji netačno objavili", rekao je Vukčević.

Generalni sekretar MIP-a je objasnio da se na taj potez Ministarstvo odlučilo i zbog toga što je 165 radnika stalno zaposlenih u MIP, pre godinu dana, proglašeno za višak, pa ih 1. jula čekaju definitivni otkazi. "Naprosto, odlučili smo da potražimo humaniji način da većina tih porodica ne ostane bez hleba. Nije humano, ilustracije radi, sa strane angažovati domare ili vozače, a domarima i vozačima iz Ministarstva uručivati otkaze", rekao je Vukčević.

Kada je reč o ambasadorima i generalnim konzulima, pokrenuta je procedura za prevremeno vraćanje "samo jednog ambasadora i samo jednog konzula" i to zbog grubog kršenja radnih obaveza, rekao je generalni sekretar MIP ne precizirajući o kome ni o čemu je reč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.