Izvor: S media, 27.Maj.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Jeremić se vraća kao samostalni poslanik

Vuk Jeremić će od oktobra nastupati kao samostalni poslanik u Skupštini Srbije. Zasada ne planira da osniva svoju stranku, niti će se prikloniti klubu Dušana Petrovića - saznaju nezvanično „Novosti“.

Posle jednogodišnje pauze, nakon što je prošlog juna izabran za predsednika Generalne skupštine UN, bivši šef diplomatije vratiće se u poslaničku klupu.

Jeremić u ponedeljak za „Novosti“ nije hteo da otkriva svoje dalje političke planove, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se vrati sa Ist Rivera, ali je samo kratko potvrdio: "Posle isteka mandata, sigurno se vraćam u Beograd".

Iako su jedan drugom u više navrata pružali javnu podršku, izvori "Novosti" prenose da se Jeremić neće priključiti taboru Dušana Petrovića, koji je posle izbacivanja iz Demokratske stranke osnovao svoj klub „Zajedno za Srbiju“.

I sam Jeremić je u više navrata opovrgavao različite informacije koje su se pojavljivale o njegovim političkim planovima. Kako saznaje ovaj list, on nema nameru ni da karijeru nastavi na nekoj od važnih pozicija u međunarodnoj političkoj areni, od kojih se najviše pominjalo mesto generalnog sekretara UN, koje trenutno zauzima Ban Ki Mun.

Jeremić će „palicu“ novom predsedniku Generalne skupštine, koji će ove godine biti biran iz redova latinoameričkih država, predati do polovine septembra, a onda pakuje kofere za Beograd.

(Novosti)

Foto: BetaPhoto/ Milan Obradović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.