Vučić sa pomoćnicom Ban Ki Muna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa pomoćnicom Ban Ki Muna

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa pomoćnicom generalnog sekretara UN Ajše Čihan Sultanoglu i tom prilikom je postignut dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Premijer Vučić zahvalio je na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014, koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevaziđe krizu, kao i na pomoći oko izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << infrastrukturnih projekata.

Kancelarija UNDP-a u Srbiji imala je značajnu ulogu u mobilizaciji pomoći tokom poplava. Ukupna vrednost projekata koje je UNDP sproveo u Srbiji, u periodu od 2010. do 2015. godine, izvan pomoći koja je bila usmerena za sanaciju posledica poplava, iznosi preko 38 miliona dolara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU. UNDP deluje u pravcu iskorenjivanja siromaštva i nezaposlenosti, poboljšanja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja manjinskih grupa, istakla je Sultanoglu, koja je i pomoćnica administratora UNDP-a i direktorka Regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država.

Tokom sastanka postignut je dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Rad UNDP-a bio je posebno usmeren na sprovođenje Milenijumskih razvojnih ciljeva, koje je Srbija uz pomoć ove organizacije uspela da ostvari i to prepolovljavanjem siromaštva pre roka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić razgovarao sa pomoćnicom generalnog sekretara UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2016

Pomoćnica generalnog sekretara UN i pomoćnica šefa Programa UN za razvoj (UNDP) Ajša Čihan Sultanoglu izjavila je danas da je cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU...Ona je u Beogradu tokom sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekla da UNDP deluje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.