Vučić sa ambasadorom Francuske o proširenju EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa ambasadorom Francuske o proširenju EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Francuske Republike Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o budućnosti politike proširenja Evropske unije, nakon predstavljanja francuskog predloga za izmenu metodologije pristupnog procesa.

Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za gostoprimstvo prilikom prošlonedeljne posete Parizu, kao i na mogućnosti da nastave razgovor o jačanju političkog dijaloga i ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje, vođen tokom zvanične posete predsednika Francuske Srbiji u julu ove godine.

On je rekao da su za Srbiju od izuzetne važnosti dobri odnosi sa Francuskom, s obzirom na njen ugled i uticaj u svetu, prenosi Služba za odnose sa medijima predsednika Republike.

Vučić je zahvalio ambasadoru Falkoniju na inicijativi da pojasni francusku ideju o reformisanju procesa pristupanja Evropskoj uniji, s obzirom na to da je članstvo u EU spoljnopolitički prioritet Srbije.

"Verujemo predsedniku Makronu i njegovim političkim procenama, ali nam je u isto vreme važno da dobijemo jasan odgovor šta će biti sa evropskim integracijama Srbije i na šta možemo da računamo kad ispunimo određene kriterijume", rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Falkoni je rekao da je predlog predsednika Makrona sveobuhvatan sa ciljem da dovede Evropsku uniju u stanje da dobro funkcioniše uz više zemalja članica, jer je pozicija Francuske jasna - cilj pristupnog procesa je punopravno članstvo za kandidate koji sprovedu sve neophodne reforme.

On je istakao da, kada je reč o Srbiji, bez obzira na eventualnu izmenu metodologije, mora biti uzet u obzir dosadašnji napredak na evropskom putu.

Takođe je naglasio da francuski predlog mora da sačeka novu Evropsku komisiju, jer, da bi zaživeo, neophodno je da bude usaglašen sa zemljama članicama i evropskim institucijama.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o realizaciji konkretnih zajedničkih projekata, posebno u oblasti infrastrukture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić sa Falkonijem: Za Srbiju od izuzetne važnosti dobri odnosi sa Francuskom

Izvor: RTS, 20.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa francuskim ambasadorom Žan-Lujom Falkonijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o budućnosti politike proširenja Evropske unije, nakon predstavljanja francuskog predloga za izmenu metodologije pristupnog procesa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.