Vučić s palestinskim ministrom FOTO

Izvor: B92, 09.Jan.2020, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s palestinskim ministrom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada al-Malkija.

Oni su razgovarali o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će srpska spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

Predsednik Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti Srbiju.

Vučić je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Ministar Al-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa palestinskim ministrom Al-Malkijem

Izvor: Press, 09.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa palestinskim ministrom inostranih poslova i dijaspore Rijadom Al-Malkijem o bilateralnih odnosima, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja. . Foto:blic. Kako...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.