Vučić posetio Privredno društvo Borbeni složeni sistemi

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić posetio Privredno društvo Borbeni složeni sistemi

Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas Privredno društvo "Borbeni složeni sistemi", proizvodnu jedinicu "Morava" u Velikoj Plani i obišao pogone za proizvodnju atrijerijskih orudja i oklopnih borbenih vozila.

Фабрика "Борбени сложени системи" у Великој Плани, разговарали смо о развоју наше наменске индустрије pic.twitter.com/6dQ9cxnO2U

Vučić je sa ministrima odbrane Bratislavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gašićem, unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem prisustvovao prezentaciji dela proizvodnog programa - samohodne top haubice “Nora” i višenamenskog oklopnog borbenog vozila “Lazar 2” kao i opreme vojnika budućnosti VB 10 i razgovarao sa rukovodstvom.

Fabrika složenih borbenih sistema do kraja godine pustiće u rad nove hale za proizvodnju artiljerijskih i ostalih cevi, kao i halu za montažu, čime će biti osposobljena da, osim proizvodnje artiljerijskih orudja i oklopnih borbenih vozila, proizvodi i ugradjuje ostala složena sredstva naoružanja i vojne opreme, uz usluge remonta.

Puštanjem u rad pogona za proizvodnju cevi, obezbediće se važne komponente za proizvodnju artiljerijskih orudja i smanjiti zavisnost od uvoza.

Proizvodni kompleks privrednog društva “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani gradjen je u četiri faze, počev od 2013. godine.

U prvoj fazi 2013. godine pušten je u rad bravarsko zavarivački pogon, a u drugoj fazi pogon montaže. Prošle godine u okviru treće faze izgradnje i opremanja pušten je u rad savremeni pogon za mašinsku obradu i izradu komponenti, hala za sečenje i savijanje limova i materijala, kotlarnica i sačmara.

Površina svih proizvodnih kapaciteta u Velikoj Plani iznosi 12.400 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije koja obuhvata kupovinu zemljišta, izgradnju proizvodnih hala sa pratećom infrastrukturom i opremom za rad iznosi 13,6 miliona evra.

Osnivač “Borbenih složenih sistema” je Jugoimport - SDPR, državno preduzeće sa višedecenijskom tradicijom u prometu naoružanja, vojne opreme i transfera tehnologije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Premijer Vučić posetio Veliku Planu

Izvor: Šumadija Press, 25.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas Privredno društvo “Borbeni složeni sistemi”, proizvodnu jedinicu “Morava” u Velikoj Plani i obišao pogone za proizvodnju atrijerijskih oruđa i oklopnih borbenih vozila...Vučić je sa ministrima odbrane Bratislavom Gašićem, unutrašnjih poslova...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.