Vučić nastavlja posetu Kanadi

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nastavlja posetu Kanadi

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavlja trodnevnu posetu Kanadi, gde će učestvovati na Četvrtom međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu.

Ovaj Forum je, pored Minhenske bezbednosne konferencije i Briselskog foruma, najvažniji skup tog tipa u svetu, saopšteno je iz kabineta vicepremijera Vučića.

Ministar Vučić će na marginama foruma imati bilateralne sastanke sa ministrom odbrane Kanade Piterom Mek Kejom, parlamentarnim državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretarom za odbranu Nemačke Kristijanom Smitom, britanskim ministrom odbrane Filipom Hamondom i drugim predstavnicima međunarodnog sektora bezbednosti.

Prvog dana posete Kanadi, Vučić je u ime Vlade Srbije potpisao Sporazum o strateško-ekonomskoj saradnji sa predsednikom kanadske privredne korporacije Markom Vitingamom.

Srbija i Kanada ugovorile su saradnju na polju infrastrukture, energetike, industrije i poljoprivredno-prehrambenog sektora, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučić je razgovarao i sa predstavnicima najznačajnijih kanadskih kompanija u oblasti energetike i rudarstva.

"Obećao sam stvaranje sigurnog investicionog ambijenta u Srbiji, kako bismo privukli što veći broj kanadskih investitora i otvorili što veći broj radnih mesta za građane Srbije", istakao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić nastavlja posetu Kanadi

Izvor: OkRadio.rs, 17.Nov.2012

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavlja trodnevnu posetu Kanadi, gde će učestvovati na Četvrtom međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu.Ovaj Forum je, pored Minhenske bezbednosne konferencije i Briselskog foruma, najvažniji skup tog tipa u svetu, saopšteno je iz kabineta...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.