Vučić je jak, ali je Kosovo slabo!

Izvor: BKTV News, 08.Avg.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić je jak, ali je Kosovo slabo!"

Nemačka ambasadorka u Prištini Angelika Fits izjavila je danas da je dijalog Beograda i Prištine jedan od političkih prioriteta na Kosovu, ali da ne vidi kako će da bude nastavljen.

Na pitanje da li je na jednoj strani jaki (Aleksandar) Vučić, a na drugoj slabo Kosovo, Fits za Dojče vele ocenjuje da u ovom trenutku između dve strane postoji velika asimetrija.

"Na jednoj strani je premijer Vučić, koji je na izborima vrlo ojacan i ima jaku stranku iza sebe, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ovde je vlast podeljena između tri razlicita tabora i nema nacionalnog konsenzusa o bilo kojoj temi. U takvoj situaciji je nastavak dijaloga teško moguć", smatra ambasadorka.

FOTO: Tanjug

Upitana da li Kosovo u ovom slučaju i politički gledano, slabi u ovim pregovorima svoje pozicije još više, ona je odgovorila potvrdno, navodeći i da se još ne ocrtava na kom nivou bi dijalog mogao da bude nastavljen.

"Teško je moguće da taj dijalog može da se nastavi, a da u njega ne bude ukljucen i kosovski parlament", smatra Fits.

Ona navodi i da je dijalog u zastoju od pre godinu dana, kao i da postoje brojni dogovori koji se ne implementiraju, navodeći dogovor o srpskoj zajednici ili energetici.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.