Vučić ide u Indiju na samit o održivom razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ide u Indiju na samit o održivom razvoju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 10. do 13. januara u Indiji, gde će učestvovati na "Vibrant Gudžart globalnom samitu" (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

"Vibrant Gudžart globalni samit" predstavja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

U radu samita fokus će biti na sektorima aeronautike, poloprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije.

U fokusu su i odbrana, građevinarstvo, elektronika, inovacije, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, obnovljiva energija, veliki infrastrukturni projekti, transport, lučki saobraćaj, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić od utorka u zvaničnoj poseti Indiji

Izvor: Beta, 07.Jan.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od utorka, 10. januara, do 13. januara u Indiji, gde će učestvovati na "Vibrant Gudžart globalnom samitu", čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj", saopštila je danas Vlada Srbije."Vibrant Gudžart globalni samit" je jedan...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.