Vučić: Uskoro veliki rezultati borbe protiv korupcije

Izvor: S media, 03.Sep.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro veliki rezultati borbe protiv korupcije

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da će veoma brzo građani moći da vide značajne rezultate u borbi protiv korupcije i najavio da će istraga krenuti sa mnogo mesta u isto vreme.

Istragom će, kako je objasnio, biti obuhvaćene sve firme gde se sumnja da je privatizacija sprovedena uz izvršenje krivičnog dela.

On je zamolio i za strpljenje jer je, kako je rekao, potrebno da se prikupe ubedljivi dokazi koji bi na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sudu mogli da rezultiraju osuđujućim presudama.

"Ranije nismo imali ni sistem ni mehnizme za borbu protiv korupcije, gradimo ih danas i veoma brzo videćete velike i značajne rezutate. Niko u Srbiji nema pravo da pljačka imovinu građana a da za to ostane nekažnjen", poručio je Vučić novinarima u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, istraga će krenuti sa mnogo mesta u isto vreme, i do sada je napravjeno više od dvadeset istražnih timova.

"Mi radimo stvari ispočetka. To je nešto što je veoma teško. Sem analitike koja postoji u određenim službama, prave rezultate nemamo, tužioci nemaju mogućnst za podizanje optužnica i morao da preduzmemo sve potrebne predistražne radnje da bismo došli do rezultata", izjavio je Vučić.

"Važno je da, kada uradimo svoj posao, tužioci mogu da potegnu čvrstu optužnicu i da, kada sa takvom optužnicom izađu, posao sudiji ne bude težak", rekao je Vučić, i dodao da Srbija do sada nije imala instrumente za borbu protiv korupcije.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.