Vučić: Srećan sam što danas vidim napredak, hvala Trampu

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2020, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srećan sam što danas vidim napredak, hvala Trampu

Predsednik Srbije izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Donaldu Trampu. "To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.Pročitajte još - Američki šamar Prištini: Ambasador Grenel je za ukidanje taksi bez reciprociteta Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada. "Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije. Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić. Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region. Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić zahvalio Trampu za pomoć

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2020

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom kada je riječ o uspostavljanju saobraćajnih veza koje omogućavaju slobodan protok kapitala i ljudi, i zahvalio za pomoć američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.