Vučić: Srbija ispunjava obaveze prema investitorima i u nju vredi ulagati!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija ispunjava obaveze prema investitorima i u nju vredi ulagati!

Najavljujući da će 31. decembra radnici ući u nove hale, te da rok za gradnju ističe 7. decembra, premijer Srbije je rekao da je u tom smislu zamolio izvođače da obave posao na najbolji mogući način i "da uradimo i završimo ono što je naše" i naglasio da obaveze prema investitorima treba završavati na vreme

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da će Srbija sve svoje obaveze prema investitorima ispunjavati tačno i na vreme i da time pokazuje da je pouzdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i ozbiljan partner i zemlja u koju vredi ulagati.

Vučić se na ceremoniji polaganja kamena temeljca novog proizvodnog pogona firme PKC zahvalio finskim partnerima i prijateljima što poštuju sve što su ugovorilili i, kako je istakao, rade vredno i marljivo.

On je precizirao da je u pogonima PKC u Smedervu do sada radilo 100 radnika, da će ih od sada biti 250 a do kraja godine 500, te da će do 2016. godine biti 2.500 zaposlenih.

Najavljujući da će 31. decembra radnici ući u nove hale, te da rok za gradnju ističe 7. decembra, Vučić je rekao da je u tom smislu zamolio izvođače da obave posao na najbolji mogući način i “da uradimo i završimo ono što je naše”.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Nakon toga siguran sam da će i PKC i druge finske kompanije otvarati nove pogone u našoj zemlji – naveo je Vučić.

Ponovio je da se lagano smanjuje nezaposlenost u Srbiji, ali i podsetio da je to i dalje veliki problem, što, kako je naveo, ilustruje primer novog pogona PKC u kom je za 250 radnih mesta konkurisalo pet hiljada ljudi, a Smederevo, dodao je, ni približno nije među najugroženijim mestima u u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Smederevo je zbog Železare i 5192 zaposlena veom, a značajno za Srbiju, naveo je premijer i primetio da bi veliki posao bio uirađen ako bi od toh pet hiljada koji su konkurisali posao dobilo bar hiljadu i po ljudi.

Finski partneri su istrajavali na onome što su i tražili, ali smo i mi održali našu reč, naveo je Vučić i dodao da ako završimo izgradnju do 7. decembra to će značiti da smo pokazali da je Srbija ozbiljna zemlja u koju vredui ulagati i investirati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.