Vučić Siu: Srbija podržava suverenitet Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 08:32

Vučić Siu: Srbija podržava suverenitet Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo kineskom predsedniku Si Đinpingu u kome je istakao da Srbija odlučno podržava Kinu u zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nacionalne bezbednosti, a povodom donošenja kineskog zakona u vezi sa Hongkongom.

U pismu je Vučić poručio Siu da se Srbija, kao nezavisna država, suprotstavlja mešanju u unutrašnje poslove suverene zemlje i dodao da su i Srbija i Kina posvećene poštovanju i očuvanju osnovnih principa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodnog prava na globalnom nivou, piše današnja "Politika".

Vučić je istakao da osuđuje sve pokušaje narušavanja ponovnog ujedinjenja Kine i izrazio želju da Kina i kineski narod dalje napreduju pod rukovodstvom predsednika Si Đinpinga.

List podseća da ovo nije prvo pismo u kome Srbija pruža podršku Pekingu u zaštiti teritorijalnog integriteta i kao primer navodi pismo koje je Vučić u januaru ove godine poslao Siu poručujući da je za Beograd Tajvan sastavni deo Kine.

Kineski parlament prošle nedelje usvojio je zakon o nacionalnoj bezbednosti za Hongkong kao odgovor na prodemokratske proteste protiv kineske vlasti, koji od prošle godine traju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.