Vučić: Povucite varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Povucite varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati

Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić posle sednice sa premijerkom i svim ministrima Vlade Srbije.

Onemogućavanje trgovine sa Kosmetom predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije, i mi smo zbog toga imali sastanak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrima u Vladi Srbije, sazvanog povodom jutrošnjeg upada ROSU na sever Kosova i hapšenja Srba.

"Uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << taksi je anticivilizacijski čin, kršenje slobode kretanja, roba, kapitala i usluga. Ono što su uradili, to su učinili iz nama nepoznatih razloga, i to pravdaju tobožnjom agresijom Srbije na KiM, a za to su dobili podršku pojedinih zemalja zapadnih sila", rekao je predsednik Vučić i napomenuo da za to imamo i konkretne potvrde.

"A da su u tome imali i podršku nekih na zapadu, jasno nam je bilo nakon razgovora s ambasadorima, jer, kako smo shvatili oni Srbiju krive zbog toga što Kosovo nije primljeno u članstvo", rekao je Vučić i dodao "Ni za šta drugo nas ne krive".

Mi, kaže predsednik, treba da dogovorimo kako ćemo koordinirati naše buduće akcije i, najvažnije, kako ćemo da pomognemo našem narodu na KiM.

Histerijan u Prištini ne prestaje, oni su nas optužili za neuspeh u Interpolu, rekao je Vučić.

"Ali, ne možete da nas stavite pred zid i da se pravite da se ništa ne dešava. Izjava Ramuša Haradinaja da Srbija za mesec dana mora da prizna nezavisnost Kosova, u suprotnom biće srušena vlast u Beogradu. On to nije rekao sam. Oni su dali besu za takse i da nema povratka nazad, i misle da će za to da dobiju podršku u Vašingtonu, i da će ići do iznemoglosti da bi pokazali da su postali država 100 posto, kako se hvale u Prištini", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić od jutros je imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, sve u svetlu najnovije krize na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja četvorice Srba.

Zbog aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji premijerka i nekoliko ministara, kao i gradonačelnik Beograda otkazali su svoje za danas najavljene aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri stigli na sastanak sa Vučićem

Izvor: Blic, 23.Nov.2018

Članovi Vlade Srbije i premijerka Ana Brnabić stigli su u Predsedništvo Srbije, na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.